GO! Serious Game in de maak!

GO! Serious Game in de maak!

Project GO! en ontwerpbureau ‘De Jongens’ van de TU zijn samen een serious game aan het ontwikkelen. Een prototype van deze game zal tijdens de Dutch Design Week getoond worden. En jij kunt nu nog meedenken!

De samenwerking is ontstaan vanuit Initiate en de Dutch Design Foundation. In een challenge van het ‘What If Lab’ werden ontwerpers uitgedaagd om waardevolle oplossingen te bedenken voor de samenleving. ‘De Jongens’ van de TU uit Eindhoven bleken een goede match te zijn voor GO! De ontwerpers zijn nu druk bezig met het ontwikkelen van de serious game. In deze game kunnen kinderen zichzelf uitdagen om op een leuke manier een gezonde leefstijl te bereiken. De game stimuleert kinderen om juist aan de slag te gaan in de échte wereld. Op dit moment worden de laatste spellen ontworpen en getest met kinderen uit het GO! programma.

Een prototype van de game zal uiteindelijk getoond worden tijdens de Dutch Design Week 2017 – van 21 t/m 29 oktober in Eindhoven. Meedenken over de game of gewoon interesse? Mail naar karinruiter@go-nl.nl of marleen@dejongensvandetu.nl

Voor meer informatie over het What If Lab:
Dutch Design Foundation
Initiatie