Prototype Serious Game gereed

Prototype Serious Game gereed

‘Challenge Accepted’ is de naam van de serious game die ervoor moet zorgen dat (obese) kinderen een gezonde leefstijl gaan ontwikkelen in hun dagelijks leven.

Een lokale oplossing voor een mondiaal probleem
Obesitas bij kinderen is wereldwijd één van de grootste uitdagingen van de publieke gezondheid in de 21ste eeuw. Om de stijgende lijn te doorbreken en obesitas te voorkomen, hebben kinderen en hun gezin de juiste kennis, instrumenten en omgeving nodig om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. De serious game ‘Challenge Accepted’ ondersteunt in het creëren van de juiste dagelijks balans, door kleine elementen van gedragsverandering te introduceren in hun dagelijks leven en hun leefomgeving.

Challenge Accepted – de game
Het is ontzettend lastig om obesitas te overwinnen. Om dit in gang te zetten moeten kinderen het gevoel hebben ‘ik kan dit’. De serious game speelt hierop in door de grote uitdaging om te zetten in kleine, hapklare spellen, waardoor de kinderen op een leuke manier steeds een stapje vooruit zetten. De kleinere uitdagingen zijn opgesplitst in vier categorieën (eveneens de pijlers van GO!): Bewegen, zweten, voeding en rust. De mini-games variëren van intense hardloopoefeningen tot het leren van een gezond recept. Hierbij staat altijd centraal dat kinderen er zelf plezier in hebben, samen met hun familie en vrienden. Door de mini-games te volbrengen, kunnen kinderen beloningen verdienen; in de game, maar ook in de echte wereld.

Vervolg
Zoals gezegd is het prototype van de game inmiddels gereed. Dit betekent dat het concept van de game goed is uitgedacht en ontwikkeld, samen met de benodigde wetenschappers. De eerste look & feel is ontwikkeld en getest met kinderen. Om de game echt te kunnen spelen, is de volgende stap het bouwen van de game. GO! (en Rijnstate) gaat samen met de ontwerpers (OOOH Studio) aan de slag om deze stap zo gauw mogelijk te realiseren.