White triangle top

Malburgen

Sinds mei 2014 is GO! actief in de wijk Malburgen in Arnhem. We werken samen met onder andere Malburgen GEZond. Onze kindergezondheidscoaches zijn op verschillende locaties in de wijk actief.

In 2014 startte GO! een pilot in de wijk Malburgen in Arnhem. Verontruste artsen en hulpverleners sloegen de handen ineen in de strijd tegen overgewicht, obesitas en de steeds hogere zorgkosten die hiermee gemoeid zijn. Zij zagen het aantal kinderen met overgewicht en obesitas in de wijk stijgen en wilden het probleem gezamenlijk aanpakken.

Meer weten of aanmelden
Alle activiteiten van GO! in Malburgen zijn te volgen via Facebook @GezondOnderweg. Voor meer informatie of aanmelden voor GO! Malburgen, neem contact op met:
– de kindergezondheidscoach, via info@go-nl.nl of bel + 31 6 54 352 709
– de huisarts
– de jeugdarts, 088-3556000 of ggd@vggm.nl

Feiten en cijfers
In de regio Arnhem komt overgewicht voor bij 14.1% van de kinderen en 3.9% van de kinderen heeft ernstig overgewicht / obesitas. In 2010 onderzocht en verzamelde jeugdgezondheidszorg gegevens verzameld van ruim 5300 leerlingen in Arnhem. In 2014 werd aangetoond dat er zo’n 210 kinderen (0-19 jaar) met obesitas zijn. GO! begeleidt 75% (150 kinderen) met drie kindergezondheidscoaches en boekt goede successen.

Betrokken partijen
GO! is een samenwerking tussen verschillende partijen. Gezamenlijk sturen we aan op een gezonde leefstijl voor de wijkbewoners in Malburgen. Ons doel is het terugdringen van overgewicht en obesitas door een vast onderdeel te zijn van de wijk. Bij GO! zijn de volgende partijen betrokken als initiatiefnemer, zorgverlener of anders: kinderartsen van Rijnstate, Malburgen GEZond, jeugdartsen, kinderwerkers, kindergezondheidscoaches, fysiotherapeuten, diëtistes, psychologen, maatschappelijk werk, Rijnstad, het sociale wijkteam en de GGD. Verder wordt er samengewerkt met Resto VanHarte, Jongeren op gezond gewicht (JOGG) en Sportbedrijf Arnhem.

GO! Malburgen is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Arnhem, Dullertsstichting, Stichting Sint Nicolaï Broederschap, Stichting Het Burger en Nieuwe Weeshuis,  RABO Stimuleringsfonds, Stichting Rijnkind, Arnhems Fonds Achterstandswijken.

 

Klik hier