White triangle top

Ik ben een ouder

Heb je een kind in de leeftijd van 0 tot 19 jaar met (ernstig) overgewicht? Dan kan GO! helpen. Bij GO! begeleidt een kindergezondheidscoach het kind twee jaar lang op weg naar een gezondere levensstijl. We betrekken de ouder(s) er ook bij. Als ouder heb je een belangrijke rol. Daarom helpen we je bij het verbeteren van de leefstijl van je kind. De kindergezondheidscoach geeft tips en handvatten. Samen gaan we aan de slag.

Kinderen in de leeftijd van 0 tot 19 jaar met overgewicht en obesitas worden door GO! samen met hun gezinsleden voor twee jaar begeleid door een kindergezondheidscoach. Maar hoe weet je of je kind ernstig overgewicht heeft? Dat kun je berekenen met de BMI calculator. Bij twijfel kun je contact opnemen met je eigen huisarts.

Een gezonder en gelukkiger kind
Kinderen met overgewicht hebben verschillende klachten. Lichamelijk kunnen ze niet meekomen met klasgenoten. En dat heeft vaak zijn weerslag op de geestelijke gezondheid. Overgewicht en obesitas zorgen voor gezondheidsrisico’s in de toekomst. Het is dus van belang dat je kind vroegtijdig geholpen wordt om het overgewicht te verminderen.

Aanmelden
Deelnemen aan GO! kan op verschillende manieren:
• Via huisarts
• Via jeugdarts
• Zelf contact opnemen met GO!

Je kind kan meedoen met GO! als het:
overgewicht of obesitas heeft en
– in een van de deelnemende wijken woont.

Aanmelden doe je door in de linker kolom te klikken op Neem contact op.