Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten?

Wil je meedoen met GO! en heb je overgewicht of obesitas? De kindergezondheidscoach helpt jou kosteloos.

Meld je aan door te klikken op Gezond Onderweg!

Wat is BMI?

Body Mass Index wordt vaak afgekort tot BMI. Het is een maat voor de verhouding tussen je gewicht en je lengte. Het zegt niets over je spieren, vetmassa en vocht. Dat klinkt ingewikkeld, maar je kunt je BMI gemakkelijk vaststellen met een BMI-Meter.

Wat is obesitas?

Is je BMI hoger dan 30, dan heb je ernstig overgewicht (obesitas). Dit betekent dat je te zwaar bent voor je lengte, leeftijd en geslacht.

Overgewicht en obesitas ontstaat in de meeste gevallen door een combinatie van verkeerde voedingsgewoonten en weinig beweging, vaak als gevolg van stress en spanning. Een gezonde leefstijl helpt bij het voorkomen en oplossen van overgewicht. Het is ontzettend dapper als ouders en kinderen dit probleem aan willen pakken!

Bereken jouw BMI

Hoe kan ik GO! steunen?

Verandering vraagt om partnerschap. We werken samen met een groot aantal betrokken partners. Ieder zet zich op zijn eigen manier in om kinderen met obesitas op weg te helpen naar een gezonde leefstijl.

Vindt u gezondheid van jeugd voor nu en in de toekomst ook belangrijk dan kunt u ons steunen. Dit kan met een financiƫle of materiƫle bijdrage. Onderzoekt u liever samen wat de mogelijkheden zijn? U bent van harte welkom!

Word onze partner