White triangle top

Ik wil met mezelf aan de slag

Wil je je lekkerder in je vel voelen?
Gezonder leven? Is je gewicht een probleem?
GO! kan je helpen. En reken maar dat het fijn is. Je gaat je beter voelen, bouwt conditie op en hebt al snel meer energie. Begeleiding vanuit GO! is op dit moment mogelijk als je in één van de wijken/kernen woont waar we actief zijn.

Wat gaan we doen?
Bij GO! helpen we je een gezondere en actievere leefstijl eigen te maken. Daarvoor trekken we twee jaar uit. In die tijd kom je meerdere keren samen met een kindergezondheidscoach. Samen praten jullie over wat er dwars zit, waarover je je niet lekker voelt of waar je mee zit. Zij kan je op allerlei gebieden helpen. Bijvoorbeeld door te praten en door tips te geven over bewegen, eten en ontspannen. Of door je in contact te brengen met andere hulpverleners als dat nodig is. Samen kijken jullie naar wat voor jou haalbaar is om te veranderen op het gebied van bewegen, eten en ontspannen. Dit allemaal onder begeleiding van een kindergezondheidscoach.

Wat vinden anderen?
Kinderen en jongeren die deelnemen aan GO! vinden het leuk, omdat:
– ze resultaat zien
– ze zich fijner voelen en meer energie hebben
– ze tips en adviezen krijgen die bij hun passen
– ze beter weten hoe ze met de vraag naar ‘iets lekkers’ om moet gaan, want dat mag zeker nog wel
– het gehele gezin mee kan doen

Aanmelden GO!
Je kunt meedoen aan GO! als je:
overgewicht of obesitas hebt.
– in een van de deelnemende wijken woont.
Meld je aan door in de linker kolom te klikken op Neem contact op.

Twijfel je nog?
Je hoeft het ook niet meteen zeker te weten. Als je de eerste stap zet en een bericht stuurt, dan kunnen we je situatie bespreken. Je kunt dan altijd terug. Het kan geen kwaad om dat bericht te sturen toch? Het is de eerste stap naar een nieuw begin!

Vertel me eerst nog wat meer over het programma
Dat kan. We beginnen met inzicht in je gewoontes. Weet je wat je beweegt en eet op een dag? Je denkt van wel. Toch zetten we alles op een rijtje. Je krijgt inzicht in je dagelijkse gewoontes. Sommige deelnemers schrikken ervan, bijvoorbeeld als ze beseffen hoeveel tijd ze aan de telefoon of tablet besteden. Het is hét begin naar nieuwe gewoontes. Stap voor stap ga je aan jouw gezonde, energieke leven werken. En dat is leuk. Vooral omdat je je al snel veel lekkerder voelt. Gezonder eten, bewegen en rust, dragen bij aan jezelf lekker voelen. Je gaat hierin jouw weg: GO! my way.

GO! voor eten. Kookworkshopsgo_vooreten
Samen met Resto vanHarte organiseert GO! kookworkshops. Iedere deelnemer aan GO! kan hieraan drie keer deelnemen. De kookworkshop is speciaal voor kinderen met overgewicht of obesitas én hun ouders. Een professionele chefkok en de kindergezondheidscoach leren hoe je gezond en toch lekker kunt koken.

“Eetgewoonten proberen te veranderen met gezeur werkt niet. Maar geef ze een schort en betrek ze bij het koken. En het is helemaal fantastisch als de ouders ook meehelpen: dan pikken ze meteen een graantje mee van alle adviezen en dan proeven ze hoe lekker gezond eten kan zijn.” Chefkok Noortje Verhoeven, Resto VanHarte.

GO! voor bewegengo_bewegen-800px
Met de kindergezondheidscoach kijk je wat er in de buurt te doen is op het gebied van sport of bewegen. Daarna kijken jullie samen welke sport of activiteit bij je past. Dichtbij huis bewegen is leuk, dat zal je ervaren. Dagelijks bewegen, zoals fietsen of lopen naar school, geeft je meer energie.
Wist je dat elke GO! deelnemer een Kidfit te leen krijgt. Dit apparaat stimuleert je om je buurt te verkennen en maakt het bewegen leuker. Daarnaast mag je ook meedoen aan het hardloopevenement Bridge to Bridge in Arnhem. Dat lijkt nu misschien nog lastig, maar samen met andere GO! deelnemers krijg je training van een oud Olympiër. Er is niks mooiers dan samen over de finish te gaan. En dat kun jij ook!

GO! voor ontspanninggo_rust-800px
Door genoeg slaap en ontspanning, kun je beter opletten, heb je meer energie en straal je meer. Bij te weinig slaap kun je zwaarder worden. De kindergezondheidscoaches staan dus ook stil bij hoe je ontspant. Want wie een gezond leven wil leiden, heeft voldoende rust nodig.