White triangle top

Zetten en Herveld

Sinds maart 2016 worden kinderen met overgewicht en obesitas begeleid in Zetten en Herveld. Hier werkt GO! samen met het GEZ Midden Betuwe. Kindergezondheidscoach Marjolein Postma begeleidt de kinderen.

In de kernen Zetten en Herveld van de gemeente Overbetuwe is GO! sinds maart 2016 actief. Het is de tweede pilot die we zijn gestart na de opgedane ervaring in de wijk Malburgen in Arnhem. Ook in Zetten en Herveld is het terugdringen van overgewicht en obesitas onder de jeugd het doel.

Meer weten of aanmelden
Alle activiteiten van GO! in Zetten en Herveld zijn te volgen via Facebook @GezondOnderweg. Voor meer informatie of aanmelden voor GO! Malburgen, neem contact op met:
– de kindergezondheidscoach 06 54 35 27 09 of info@go-nl.nl of bel +31 6 54 35 27 09
– de huisarts
– de jeugdarts 088 – 355 6000 of ggd@vggm.nl

Feiten en cijfers
Volgens metingen van de GGD in 2010 is in Zetten en Herveld het aantal kinderen met obsitas ongeveer 50 en met overgewicht ongeveer 150.

Betrokken partijen
Kindergezondheidscoach Marjolein Postma begeleidt de kinderen in nauwe samenwerking met het GEZ Midden Betuwe. Hieronder vallen de huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en een psycholoog. Daarnaast zijn de jeugdarts van de GGD en de kinderarts van Rijnstate betrokken.

GO! Zetten en Herveld is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Arnhem, VGGM, Zorgverzekeraar Menzis, Gemeente Overbetuwe, Regionaal Innovatiefonds, Resto van Harte, Geïntegreerde Eerstelijnszorg Midden Betuwe en Rijnstate.

Workshop koken
Samen met GO! organiseert Resto VanHarte de workshop GO!KinderResto!. Bij GO!KinderResto leren kinderen met overgewicht alles over gezond eten en gaan zij zelf aan de slag in de keuken. Ook de ouders nemen hieraan deel. Elk kind krijgt drie workshops aangeboden. Voor de kookworkshop in Zetten en Herveld werken we samen met biologische tuinderij de Stroom.

Resto VanHarte is een landelijke stichting die mensen door middel van samen koken en eten probeert te verbinden.