Wat doet GO! anders

Wat doet GO! anders?

Uniek aan GO! is de wijkgerichte aanpak, waarbij zorgverleners en hulpverleners, denk aan jeugdartsen, huisartsen, paramedici, kinderartsen en de kindergezondheidscoach samenwerken. Zij hebben afspraken gemaakt over ieders rol bij signalering, diagnostisering, begeleiding en behandeling van kinderen met (ernstig) overgewicht. De kindergezondheidscoach is de spil en begeleidt de kinderen en jongeren twee jaar lang met het zich eigen maken van een gezonde leefstijl. Daarbij gaat het niet alleen om gezond eten, maar ook om beweging en ontspanning. Onze aanpak gaat verder dan alleen het helpen van het kind. Wij proberen onze gezonde boodschap ook uit te dragen naar scholen, winkels, sportkantines, enzovoort.

Begeleiding van kindergezondheidscoach
Bij GO! krijg je je eigen kindergezondheidscoach. Samen met je coach ga je stap voor stap kijken wat bij je past op het gebied van eten, bewegen en rust. Dit doe je tijdens verschillende bezoekjes, ook wel consulten genoemd. Om de paar weken kom je bij één van de locaties bij jou in de wijk of kern. In het begin wat vaker achter elkaar, later met meer weken er tussen .
Om bij te houden wat je geleerd hebt, krijg je een map mee met bijna elke keer nieuwe bladen over een thema. Hierin staat wat je tijdens het consult samen besproken hebt en wat je thuis kan doen om te oefenen en natuurlijk ook handige tips, bijvoorbeeld over gezond leven, spelletjes en tussendoortjes. Natuurlijk kijken we vooral naar hoe het met jou gaat. Voel je je fitter, kun je het volhouden, ben je trots, wat ging er moeilijk?
Daarnaast wegen we elk consult en meten we je taille en 1x in de maand kijken we ook of je gegroeid bent. Bij de eerste keer meten we ook je bloeddruk.
We vinden het fijn als je zoveel mogelijk samen met een van de je ouders komt zodat jullie ook samen thuis aan de slag kunnen. Het is natuurlijk niet erg als dit een keer niet lukt.

Als de hulp niet genoeg is
Naast de lichamelijke gezondheid proberen we de kinderen en jongeren ook te helpen om zich geestelijk goed te voelen of om bijkomende problemen weg te nemen. Dan zoeken we de samenwerking met andere hulpverleners, zoals een diëtiste, fysiotherapeut of psycholoog. Alles om te zorgen dat het kind na onze begeleiding weer lekker in z’n vel zit.